- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAEn büyük yıldızın en net fotoğrafı

En büyük yıldızın en net fotoğrafı

- Advertisement -spot_img
Evrende bilinen en büyük yıldızın en net fotoğrafı çekildi. Elde edilen görüntü sonrası dev yıldızların daha önce düşünüldüğü kadar büyük olmayabileceği düşünülüyor. Bilim insanları Mars’ta da çalışmalarını sürdürüyor. Araştırmacılar, Mars’ta yetiştirilebilecek ilk bitkinin yonca olabileceğini söyledi.

Bilinen en büyük yıldızın şimdiye kadarki en net fotoğrafı çekildi.

Evrendeki bilinen en büyük yıldız olan R136a1’in kütlesinin Güneş’in kütlesinin 170 ila 230 katı olabileceği tespit edildi. Bu gelişme, dev yıldızların daha önce düşünüldüğü kadar büyük olmayabileceğini gösteriyor.

Daha önceki çalışmalarda R136a1’in Güneş’in 250 ila 320 katı kütleye sahip olduğu öne sürülüyordu. Araştırmacılara göre, bu tür yıldızlar enerji rezervlerini sadece birkaç milyon yıl içinde tüketerek hızlı yaşayıp genç ölüyor.

Dünya’dan yaklaşık 160 bin ışık yılı uzaklıkta

Astronomlar, Şili’deki 8,1 metrelik Gemini South teleskobunu kullandı. Dünya’dan yaklaşık 160 bin ışık yılı uzaklıkta bulunan yıldızı fotoğrafladılar.

Yeni çalışmada, “benek görüntüleme” olarak bilinen bir teknik kullanıldı. Önceki gözlemlerin çözünürlüğü aşıldı. Bu teknik, yer tabanlı teleskopların Dünya atmosferinin bulanıklaştırıcı etkisinin üstesinden gelmesini sağlıyor.

Mars’ta yetiştirilmesi gereken ilk bitki: Yonca

Bilim insanları kızıl gezegen Mars’a dair araştırmalarını da sürdürüyor. ABD’deki Iowa  Eyalet Üniversitesi’nden araştırmacılar, Mars’ta yetiştirilmesi gereken ilk bitkinin yonca olduğunu belirledi.

Hakemli bilimsel dergi PLOS One’da yayımlanan bulgulara göre yonca, Kızıl Gezegen’de yetiştirilecek diğer bitkiler için gübre görevi görebilir.

Mars toprağına mümkün olan en benzer örneği hazırlayan ekip, yoncanın bu besin açısından fakir gezegende iyi yetişeceğini belirledi.

Kaynak: TRT Haber

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz