- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTÜRKİYEAdalet Bakanı Bozdağ: Deprem bölgesinde yağma konusunda vaka ve tutuklama sayısı 4'tür;...

Adalet Bakanı Bozdağ: Deprem bölgesinde yağma konusunda vaka ve tutuklama sayısı 4’tür; kamuoyuna yansıyanların çoğu asılsız

- Advertisement -spot_img

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yıkılan binalar nedeniyle 184 kişi hakkında tutuklama kararı verildiği bildirildi. Deprem bölgesinde yağma suçlarından dolayı da 4 kişi tutuklandı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır İl Afet Koordinasyon Merkezi’nde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi.

Bakan Bozdağ, “Hiçbir enkaz delil tespiti yapılmadan kaldırılmadı” dedi. Bozdağ, “Şu ana kadar 7 bin 598 binada bilirkişi incelemesiyle delil tespiti yapıldı. Deprem bina soruşturmalarında bugüne kadar 612 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı, 184 hakkında tutuklama kararı verildi, 214 hakkında adli kontrol, 71’i hakkında yakalama, 55 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, 16 kişinin de vefat ettiğini belirtiyorum. Deprem bölgelerinde diğer suçlara ilişkin soruşturmalar devam ediyor. Şu ana kadar hırsızlıkta 351 vaka, 284 şüpheli için işlem yapıldı. 179 kişi için tutuklama kararı verildi. Yağma konusunda, 4 vaka, 4 tutuklu vardır. Dolandırıcılık suçlarında da 5 nitelikli dolandırıcılık vakası olduğunu görüyoruz, 7 kişi tutuklandı” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bozdağ, “Deprem döneminde yaşanan sıkıntılardan istifade ederek haksız kazanç elde etmek isteyenlerle ilgili yeni bir yaptırım uygulamasına geçeceğiz” açıklamasını yaptı. 

Bozdağ, Adıyaman’da yıkılan İsias Otel’le ilgili verilmiş bir gizlilik kararı bulunmadığını, tüm soruşturmaların gizlilik kararı alınmadan yürütüldüğünü bildirdi.

Hasarlı müracaat sayısı 421 bin 

Bakan Soylu, ağır, orta hasarlı toplam müracaat sayısının 421 bin olduğunu belirterek, 136 bin kişinin “konteynerde yaşamak istediğini” belirttiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, kira fiyatlarındaki fahiş artışla alakalı olarak, “Fahiş fiyatlarla milletimizin canını acıtanların peşindeyiz, yanlarına bırakmayacağız, OHAL’in sağladığı imkanları sonuna kadar kullanacağız” dedi. Soylu, “Vatandaşların karakollarımızdan 112’ye kadar, her türlü kamuda başvurulabilecek noktaya kadar başvurmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Soylu, “Herhangi bir güvenlik zafiyeti yaşamış değiliz. Devletin tüm kuruluşları el birliğiyle deprem bölgesinde çalışmaya devam etmiştir” ifadesini kullandı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz