- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden'ın itirazını değerlendiren federal yargıç, Teksas'taki kürtaj yasağını askıya aldı

Biden’ın itirazını değerlendiren federal yargıç, Teksas’taki kürtaj yasağını askıya aldı

- Advertisement -spot_img

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin kalesi Teksas eyaletinin tecavüz ya da ensest istisnasız 6 haftaya varan hamileliklerde kürtaj yasağına karşı Adalet Bakanlığı’nın açtığı davadan, yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Cumhuriyetçiler tarafından kalp atışı olan her doğmamış çocuğun hayatını kurtardığı söylenen, ancak kadının 6. haftada hamile olup olmadığını fark etmesinin zorluğundan ötürü tümden kürtaj yasağı anlamına gelen ‘kalp atışı yasası’na karşı Başkan Joe Biden’ın yönetiminin itirazını değerlendiren Teksas’taki federal bir yargıç, yasağı askıya aldı.

Biden yönetimi memnun

Ardından açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, kararı “Teksas eyaletinde kadınların anayasal haklarını yeniden tesis etmeye yönelik önemli bir adım” diye değerlendirerek şu uyarıyı yaptı:

“Yasa, yalnızca Roe Wade’e karşı kapsamında tesis edilen güvenli ve yasal kürtaj hakkını açıkça ihlal etmekle kalmıyor, aynı zamanda vatandaşların bu hakka müdahale etmesine ve bu sırada yargı denetiminden kaçmasına izin verecek bir plan oluşturuyor.”

Kaynak: Sputnık
Fotoğraf: AFP

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img