- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTürkiye-ABD arasında tarihe geçen F-35-S-400 teklifi

Türkiye-ABD arasında tarihe geçen F-35-S-400 teklifi

- Advertisement -spot_img
Türk-Amerikan ilişkilerinde S-400 ve F-35 krizi hala sıcaklığını korurken, Türkiye-ABD görüşmeleriyle ilgili tarihe geçen bir diyalog medyaya yansıdı

Türkiye’nin Rusya ile 2017’de imzaladığı S-400 anlaşması ve ardından Türkiye’nin dünyanın en iyisi olarak kabul edilen hava savunma sistemi S-400’leri satın alması Türk-Amerikan ilişkilerinin en önemli gündem maddesi haline geldi.

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırımları devreye sokması krizi daha da derinleştirdi. ilk olarak ABD yönetimi Türkiye’yi F-35 programından çıkarma kararı aldı.

Türk-Amerikan ilişkilerinde S-400 ve F-35 krizi hala sıcaklığını korurken, Türk-ABD görüşmeleriyle ilgili tarihe geçen bir diyalog medyaya yansıdı.

Şaşırtan teklif

O dönem Türkiye’nin Washington Büyükelçisi olan Serdar Kılıç’ın, ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Jim Risch’e şaşırtan bir teklifte bulunduğu ortaya çıktı.

iddiaya göre; Kılıç’ın Senatör Jim Risch’e, ”Sayın Başkan, ben şimdi bu görüşme sonrası makamlarımı bilgilendirirken Türkiye, Patriot almaya karar verse ve anlaşma sağlansa, teslimat günü geldiğinde kongrenin hiçbir engel çıkartmayacağını garanti ediyor, diyebilir miyim?”diyerek garanti istediği yönünde ifadeler yer aldı.

ABD’li yetkili neye uğradığını şaşırdı

Kılıç’ın teklifi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen ABD’li yetkilinin cevabı dikkat çekti;

“Böyle bir garanti vermemiz mümkün değil. Teslimat günü geldiğinde duruma bakmak gerekir.”

ABD’li Senatör Jim Risch”in verdiği cevap, ABD’nin Türkiye’ye Patriot’u satma konusunda ne kadar gönülsüz olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img