- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York metrosunda biyolojik ve kimyasal saldırıya karşı tatbikat

New York metrosunda biyolojik ve kimyasal saldırıya karşı tatbikat

- Advertisement -spot_img
ABD İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı federal birimler New York metrosunda biyolojik ve kimyasal saldırıya karşı zehirli olmayan gaz ile test yapacak

NYC Büyükşehir Ulaştım Otoritesinden yapılan açıklamada, belediyedeki ilgili departmanların federal birimlilerle ortaklaşa önümüzdeki hafta şehrin kalabalık mekanlarında zehirli olmayan gaz ile test yapacağı kaydedildi.

Şehirdeki 120 lokasyonda 18-19 Ekim’de gerçekleştirilecek testlerin bir kısmının park alanı gibi yerin üstünde, çoğunun ise yerin altındaki metro istasyonlarında gerçekleştirileceği duyuruldu.

Kullanılacak gaz sağlığa zararlı değil

Açıklamada, testin yoğun nüfuslu bir kentsel ortamda biyolojik maddelerin havasal salımını simüle edeceği kaydedilerek, “Bu çalışma, toksik olmayan malzemenin hareketini takip edecek ve bu testlerin sonuçları, sokak seviyesindeki hava akışı ile yer altı ortamları arasındaki ilişki hakkında bilgi edinmek için kullanılacak” ifadesi paylaşıldı.

Yetkililer, federal “Kentsel Tehdit Dağılımı” programı kapsamında yapılacak testlerde kullanılacak gazın kamu sağlığına zararlı olmadığını bildirdi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img