- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDFBI’dan New York polis sendikasına baskın

FBI’dan New York polis sendikasına baskın

- Advertisement -spot_img
Federal ajanlar dün New York’taki bir polis sendikasının Çavuşlar Yardımseverler Derneği’ne ve kışkırtıcı tweetleri ve sert tutumları nedeniyle sendika başkanı Ed Mullins’in Long Island’daki evine baskın düzenledi.

FBI sözcüsü Martin Feely, ajanların “Devam eden bir soruşturmayla ilgili olarak bir kolluk görevi gerçekleştirdiklerini.” söyledi.

Ed Mullins, sendika yönetim kurulu üyelerine gönderdiği bir mesaja göre dün gece yönetim kurulunun talebiyle başkanlıtan istifa etti. Sendika yaklaşık 13 bin aktif ve emekli NYPD çavuşunu temsil ediyor ve 264 milyon dolarlık bir emeklilik fonunu kontrol ediyor.

Sendikadan yapılan açıklamada, “Bu ceza soruşturmasının niteliği ve kapsamı henüz belirlenemedi. Ancak, Başkan Mullins’in görünüşe göre federal soruşturmanın hedefi olduğu açıktır. SBA’nın başka bir üyesinin bu soruşturmanın hedefi olduğuna inanmak için hiçbir nedenimiz yok. Çalışmalarımıza daha sağlıklı devam edebilmek için kendisinden istifa etmesini istedik.” ifadelerine yer verildi.

“Nefreti O’nu yakaladı”

Tam zamanlı sendikal çalışmalardan kopuk bir polis çavuşu olan Mullins hakkında, geçen yıl George Floyd’un Minneapolis polisi tarafından öldürülmesiyle ilgili protestolar sırasında Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun kızının tutuklanmasıyla ilgili NYPD evraklarını sosyal medyada paylaştığı için disiplin soruşturması açılmıştı.

Mullins’in avukatı, Chiara de Blasio’nun doğum tarihi ve adresi gibi kişisel kimlik bilgilerinin bulunduğu tutuklama belgelerinin internette yayınlandığını savunarak, Mullins’in departman kurallarını ihlal ettiğini reddediyor.

New York Belediye Başkanı de Blasio yaşanan gelişmeler üzerine şu tweeti attı: “Ed Mullins üniformasını, şehrini ve sendikasını sayamayacağım kadar çok kez lekeledi. Sonsuz nefretinin onu yakalaması an meselesiydi. O gün geldi.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img