- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDCostco tuvalet kağıdı ve su satışını sınırlandırıyor

Costco tuvalet kağıdı ve su satışını sınırlandırıyor

- Advertisement -spot_img
ABD’nin en büyük toptan-perakende zincir marketlerinden Costco delta varyantı nedeniyle artan COVID-19 vakaları ve geçen yıl meydana gelen panik alımlarının olası bir tekrarı öngörüsüyle mağazalarında tuvalet kağıdı, temizlik ürünleri ve Kirkland markalı su satışına sınırlama getiriyor

Costco, bazı temel öğelere bazı sınırlamalar getirdiğini açıkladı. Ancak, bu kesin “sınırlamaların” ne olacağı belli değil. Bazı temel öğeler ise tuvalet kağıdı, temizlik ürünleri ve Kirkland marka sular olacak.

Geçen yıl pandeminin başlangıcında panikleyerek alışveriş yapanlar, mağazalarda bulunan tüm tuvalet kağıtlarını, temizlik ürünleri ve suları alarak ABD’deki birçok eyalette ciddi kıtlıklara yol açmıştı.

Mağazalarında müşterilerinin ve çalışanlarının maske takmasını zorunlu kılan ülke çapındaki ilk marketler arasında yer alan Costco, delta varyantının etkisiyle artan vaka sayıları karşısında aynı durumda kalmamak için bu önlemi almaya karar verdi.

Tedarik zincirinde aksamalar var

Costco’nun başkan yardımcısı ve finanstan sorumlu başkanı Richard A. Galanti, tedarik zincirlerinin son zamanlarda limanlardaki gecikmeler, konteyner kıtlığı, Covid kesintileri, hammadde ve içerik maddelerinde yaşanan eksiklikler; işgücü maliyeti baskıları, kamyoncu ve sürücü sıkıntısı nedeniyle sekteye uğradığını açıkladı. Bu aksaklık zincir markete ürün gelişini de aksatıyor.

Galanti, geçen yıl mal sıkıntısı yaşanırken, bu yılki sorunu, yeterli mal olmasına rağmen teslimatta iki ila üç haftalık bir gecikme olması şeklinde tanımladı.

Şirket bu sorunu aşmak için ve Asya’dan ABD ve Kanada’ya mal taşımak için üç gemi kiraladı.

Kaynak: The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img