- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de sağlık sistemi sil baştan.. Biden’dan yeni düzenleme

ABD’de sağlık sistemi sil baştan.. Biden’dan yeni düzenleme

- Advertisement -spot_img

ABD’de bir türlü rayına oturmayan sağlık programlarında Biden’ın yapacağı değişiklikler merak konusu… Biden ve ekibi “Daha iyisini inşa et” planıyla Medicare’de yaşlılar için diş sağlığı çalışması, reçeteli ilaçlarda sınırsız fiyatlandırma ve evde uzun süreli bakım için yeni seçenekler sunmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Medicaid’ten yararlanamayan düşük gelirliler de yeniden gözden geçirilecek.

ABD’de devlet sağlık programlarından yaklaşık 145 milyon Amerikalı yararlanıyor. Ancak sağlık programları işlevsellikten çok uzak ve diş tedavisi gibi önemli birçok hizmeti içermiyor. Biden ve ekibi sağlık programlarında yapmak istedikleri değişiklikler için, “Daha iyisini inşa et” planını uygulamaya hazırlanıyor.

İhtiyaçlara yönelik bütünsel bakış

Eski Başkan Barack Obama’nın Federal Sağlık Sekreteri Kathleen Sebelius, Biden’ın yasa tasarısı hakkında “Bu, sağlık hizmetlerinin nasıl genişletilebileceğine değil, aynı zamanda insanların gerçekte sahip olduğu ihtiyaçlara daha iyi yönlendirilebileceğine bütünsel bir bakış” dedi.

Cumhuriyetçiler yeni pakete ‘sosyalizme kayma olur’ gerekçesiyle karşı

Medicare’in uzun vadeli finansmanına Cumhuriyetçi kanat karşı çıkıyor. Cumhuriyetçilere göre Medicare programının kapsamının genişletilmesine henüz gerek yok. Biden’ın yeni sağlık paketinin tamamına karşı çıkan Cumhuriyetçiler, paketin çok büyük ve maliyetli olduğunu hatta “sosyalizme” doğru bir kayma olacağını ileri sürerek tasarıya karşı oylamada bulundu.

Biden yeni sağlık sistemi ile ilgili geçen hafta Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, “Daha önce birçok kez söyledim; bu ülkede bir dönüm noktasında olduğumuza inanıyorum. Vermek üzere olduğumuz kararların değişebileceği anlardan biri” ifadeleriyle paketle aslında mevcut sağlık sistemini A’dan Z’ye değiştirmeyi istediklerinin sinyalini verdi.

ABD’deki anketlere göre, temel sağlık hizmetleri, seçmenlerin en çok ilgilendiği konuların başında geliyor. Birçok Cumhuriyetçi seçmen, oy verdikleri Cumhuriyetçi vekiller yapmasa bile, uygulamaya konulacak yeni Medicare sisteminin reçeteli ilaç fiyatlarını kapsayacak olmasını onaylıyor.

Yaşlılara yönelik yeni kapsamlar

Obamacare olarak bilinen, Obama’nın uyguladığı sağlık yasası, esas olarak sigortasız çalışma çağındaki insanlara ve ailelerine yardım etmeye odaklanıyordu. Biden, getirmeye çalıştığı yeni sistemde Obamacare’in kapsamını biraz daha genişletti ve güvenilir ara seçim seçmenleri olan yaşlı insanların ihtiyaçlarına yönelik kalemler ekledi.

Biden’ın planı ayrıca, Obama’nın sağlık yasası için para desteğini genişleterek kendi poliçelerini satın alan insanlar için sağlık sigortasını daha uygun hale getirme çağrısında da bulunuyor. Biden’ın COVID-19 yardım faturasında işveren kapsamında olmayan kişilere daha zengin yardımlar geçici olarak sağlanıyor ve Beyaz Saray bu yardımları kalıcı hale getirmek istiyor.

Kaynak: Dilan AZİZOĞLU / The Anatolia Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img