- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABD11 Eylül'den 20 Yıl Sonra 2 Kişiye Daha Kimlik Tespiti

11 Eylül’den 20 Yıl Sonra 2 Kişiye Daha Kimlik Tespiti

- Advertisement -spot_img

ABD’yi hedef alan 11 Eylül 2001 saldırılarının 20’nci yıldönümüne birkaç gün kala, saldırıda hayatını kaybeden iki kişinin daha kimliği tespit edildi. Yetkililer, kimlik tespitinin, yeni DNA eşleşme teknikleri sayesinde yapılabildiğini açıkladı.

New York Adli Tıp Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda hayatını kaybedenlerden bin 646 ve bin 647’nci kişilerin de kimlik tespitlerinin yapıldığı açıklandı. Bu iki kişinin de hayatını uçakların çarpması sonucu yıkılan Dünya Ticaret Merkezi binalarında kaybettikleri belirtildi.

El Kaide terör örgütü tarafından 11 Eylül 2001 tarihinde New York’taki Dünya Ticaret Merkezi binalarına düzenlenen saldırılarda 2 bin 753 kişi hayatını kaybetmişti.

Yetkililer, aradan geçen 20 yıla rağmen New York’ta ölen bin 106 kişinin, yani ölenlerin yaklaşık yüzde 40’ının henüz kimlik tespitlerinin resmi olarak yapılamadığını belirtiyor.

New York Adli Tıp Kurumu Yöneticisi Barbara Sampson, yaptığı açıklamada, “Bundan 20 yıl önce saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına, ne kadar uzun sürerse sürsün kimlik tespiti için yapabileceğimiz herşeyi yerine getirme sözü verdik. Bu iki kimlik tespitiyle bu sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi.

Kimlik tespiti yeni yapılan kişilerden birinin Dorothy Morgan isimli bir kadın olduğu, diğer kişinin kimliğininse ailesinin isteği üzerine açıklanmayacağı belirtildi. Bu kişilerin kimlikleri, 2001 ve 2006 yılları arasında enkaz içinde tespit edilen kalıntılar üzerinde yapılan çalışmalarla belirlendi.

Yetkililer, halen devam eden kimlik tespiti çalışmalarının, Amerikan tarihinin en zor ve geniş kapsamlı adli tıp kimlik tespiti uygulaması olduğunu söylüyor.

Bu yıl 11 Eylül saldırılarının 20’nci yıldönümünde ABD Başkanı Joe Biden, saldırıya hedef olan New York, Washington’daki Savunma Bakanlığı binası Pentagon ve Pennsylvania eyaletindeki Shanksville kasabasını ziyaret ederek saldırılarda hayatını kaybedenleri anma törenlerine katılacak.

Kaynak: VOA /Reuters

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img