- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDInstagram fenomenine FBI şoku! Dolandırıcı olduğunu itiraf etti

Instagram fenomenine FBI şoku! Dolandırıcı olduğunu itiraf etti

- Advertisement -spot_img

Instagram’da 2.5 milyon takipçisi olan fenomen dolandırıcı olduğunu itiraf etti. Eylemleri, FBI’ın en büyük suç kategorisi altında değerlendiriliyor.

FBI’ın Los Angeles’taki ofisinin başı Kristi Johnson, Ramon Abbas’ın dünyanın en yüksek profilli kara para aklayıcıları arasında olduğunu ve kurbanlarının çoğunun ABD’de olmasına rağmen, dünyanın dört bir yanındaki işletmeleri dolandıran bir ağın parçası olduğunu açıkladı.

FBI, diğer hedefleri arasında bir Malta bankası ve ismi açıklanmayan bir İngiltere Premier Lig futbol kulübüyle bağlantılı birkaç şirket olduğunu söyledi. FBI, bu tür saldırıların 2020’de ABD’de siber suçlardan elde edilen tüm paranın yaklaşık yüzde 40’ını oluşturduğunu ve en büyük tek kategori olduğunu tahmin ediyor.

Hayranları tarafından Hushpuppi veya Milyarder Gucci Ustası olarak bilinen 37 yaşındaki Ramon Abbas, Katar’daki bir çocuk hastanesi için yapılan 1 milyon Dolar bağış da dahil, dünyanın dört bir yanındaki işletmeleri en az 24 milyon Dolar dolandırdığını itiraf etti.

2021/07/1627652893_fenomen_2.jpg

Dubai’de bir çatı katına taşınmadan önce Lagos yakınlarındaki fakir bir kasabada taksi şoförü bir baba ve ekmekçi bir annenin oğlu olarak büyüyen Abbas, Lagos’ta bir sokak satıcısı iken, servetini Dubai, Kuala Lumpur ve başka yerlerdeki emlak piyasasında oynayarak kazandığını iddia etmişti. Şimdi ise hayatının önümüzdeki 20 yılını ABD’de parmaklıklar ardında geçirecek.



Geçen yıl Haziran ayında FBI ajanları Abbas’ın Dubai’deki evine baskın düzenleyip Abbas’ı kelepçeli halde dışarı çıkardığında bu şatafat paramparça oldu.

İçeride, ajanlar 41 milyon Dolar nakit, yaklaşık 6,8 milyon Dolar değerinde 13 lüks araba ve 100 binden fazla dolandırıcılık dosyası ve yaklaşık iki milyon olası kurbanın adresini içeren telefon ve bilgisayar kayıtları bulduklarını söyledi.

Abbas, Nusret Gökçe’nin restoranından da paylaşımda bulunmuştu.
 

2021/07/1627652896_fenomen_3.jpg

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img