- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBeyaz Saray: Seyahat kısıtlamalarına devam

Beyaz Saray: Seyahat kısıtlamalarına devam

- Advertisement -spot_img

Öte yandan Beyaz Saray, hızla yayılan Delta varyantı karşısında, mevcut seyahat kısıtlamalarında değişiklik yapılmayacağını bildirdi.

Açıklamayı yapan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Delta varyantı nedeniyle artan vakaların özellikle aşılanmamış olanlar arasında görüldüğünü ve gelecek haftalarda da bu sayıların artmasını beklediklerini kaydetti. Psaki, vakalardaki artışın maske takma kurallarının da yeniden değerlendirilmesini gündeme getirebileceğini söyledi.

Havayolu şirketleri aylardır kısıtlamaların kaldırılması için lobi faaliyetlerini sürdürüyordu. ABD’de son 14 günde İngiltere, 26 Şengen ülkesi, İrlanda, Çin, Hindistan, Güney Afrika ve Brezilya’dan gelen ve vatandaşı olmayan kişilerin ülkeye girişi yasak.

ABD’nin sıradışı seyahat yasakları ilk olarak 2020 yılının Ocak ayında Çin’e uygulanmaya başlamış daha sonra listeye yeni ülkeler eklenmişti. Listeye son eklenen ülke Mayıs ayında Hindistan olmuştu.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri Başkanı Rochelle Walensky, geçen hafta yaptığı açıklamada yeni vakaların yedi günlük ortalamasının bir önceki haftaya göre yüzde 53 arttığını bildirmişti. İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantı ABD genelinde yeni vakaların yüzde 80’ini oluşturuyor ve 90’dan fazla ülkede görülmüş durumda.

Kaynak: Reuters , VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img