- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de Artan Vakalar Kısıtlamaları Geri mi Getiriyor?

ABD’de Artan Vakalar Kısıtlamaları Geri mi Getiriyor?

- Advertisement -spot_img

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, Delta varyantı nedeniyle artan vakaların özellikle aşılanmayanlar arasında yayıldığını belirtti. Psaki seyahat yasaklarının süreceğini söylerken Başkan Joe Biden, uzun dönemli Corona virüsü semptomları yaşayanların engelli sınıfında sayılabilmesi için girişim başlattıklarını açıkladı.

Başkan Joe Biden, bu kişiler için kamuya açık alanlarla sağlık sisteminde ayrı düzenlemeler yapılması amacıyla yönetiminin harekete geçtiğini belirtti.

Başkan Biden, Engelli Amerikalılar Yasası’nın yürürlüğe girmesinin 31. yıldönümünü kutladığı etkinlikte birçok Amerikalı’nın Corona virüsünden iyileşmelerinin ardından hala nefes darlığı, kafa karışıklığı, kronik ağrı ve yorgunluk yaşamaya devam ettiğini belirtti ve bu semptomların bazı durumlarda ‘‘engellilik’’ seviyesinde olabileceğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Şubat ayında yayınlanan raporuna göre 10 Corona virüsü hastasından 1’i 12 hafta süren enfeksiyonun ardından kendilerini kötü hissetmeye, birçoğu ise çok uzun süre semptomlar yaşamaya devam ediyor.

Kaynak: Reuters, VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img