- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMilyarder işadamı Jeff Bezos'la uzaya çıkacak kişiler kimler?

Milyarder işadamı Jeff Bezos’la uzaya çıkacak kişiler kimler?

- Advertisement -spot_img

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos salı günü kendi şirketi Blue Origin tarafından geliştirilen roketle uzaya çıkmaya hazırlanıyor.

Dünya atmosferi ile uzayın ayrıldığı Karman çizgisini geçecek olan uzay aracında milyarder işadamı Bezos ile birlikte 3 kişi daha olacak.

Peki bu uçuşta yer alacak isimler kimler?

Jeff Bezos

57 yaşındaki işadamı, uzay aracını geliştire Blue Origin’i 2000 yılında kurdu. Bezos asıl servetini bundan 6 yıl önce kurduğu çevrimiçi alışveriş sitesi Amazon.com’dan elde etti. Bezos şu andaki servetinin 200 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Mark Bezos

Jeff Bezos uçuşa kardeşi Mark’ı da davet etti. Bezos Aile Vakfını yöneten bir finansçı olan Mark aynı zamanda gönüllü olarak itfaiyecilik yapıyor.

Oldukça iyi geçinen iki kardeşin küçüğü Mark Jeff’den 6 yaş daha genç. Jeff Bezos’un kardeşini sürpriz bir şekilde davet ettiği anları kaydettiği videosu sosyal medyada viral oldu.

Wally Funk

82 yaşındaki havacı Wally Funk hayatının rüyasını sonunda gerçekleştirerek en yaşlı astronot ünvanını elde edecek.

ilk uçuş dersini 9 yaşında alan Funk, kadın astronotlar yetiştirmeyi hedefleyen Mercury 13 projesini başarıyla tamamlayarak erkeklere uygulanan dayanıklılık testinin tamamını başarıyla geçti. Fakat cinsiyetçi yaklaşımlar nedeniyle program rafa kaldırıldı.

Uzaya çıkamasa da Funk çok başarılı bir havacılık kariyeri sürdürdü.

Hollandalı genç Oliver Daemen

18 yaşındaki Oliver Daemen en genç astronot ünvanına sahip olacak. Özel pilot lisansına sahip Daemen bir uzay düşkünü ve önümüzdeki yıl üniversitede fizik okuyacak.

Hollandalı genç açık artırmayla 28 milyon dolara satılan biletin sahibinin programına uymadığı için daha sonraki uçuşlardan birine katılacak. Açık artırmayı kazananın kimliği ise hala bilinmiyor.

Onun yerini alan Daemen bilet ücretini ise CNBC haberine göre bir yatırım fonunun tepe yöneticisi olan babası ödedi.

Kaynak: euronews

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img