- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBiden’dan 1,8 trilyon dolarlık aile yardım paketi teklifi

Biden’dan 1,8 trilyon dolarlık aile yardım paketi teklifi

- Advertisement -spot_img

ABD Başkanı Joe Biden’in Çarşamba günü Kongre’ye yaptığı ilk ortak konuşmasında ailelerin eğitim harcamaları için 1.8 trilyon dolarlık kapsamlı bir paket açıklaması bekleniyor. Üst düzey Beyaz Saray yetkilileri, Biden’ın ABD’nin Çin ile rekabet edebilmesi için yatırım yapılması gerektiğini vurguladığını aktardı.

ABD Başkanı Joe Biden, Kongre’ye 1,8 trilyon dolarlık aile yardım paketi teklifini sundu.

Üst düzey Beyaz Saray yetkililerine göre ayrıntılı olarak açıklanacak plan, eğitim ve çocuk bakımı için on yıl boyunca 1 trilyon dolarlık yeni harcamaları, bunun yanı sıra orta ve düşük gelirli ailelere yönelik 800 milyar dolarlık vergi indirimini içeriyor.

İsmi açıklanmayan yetkililerden biri, paketin ABD’nin ekonomi alanında gelecekteki rekabet gücü için gerçekleştirebileceği en yüksek seviyedeki yatırım olduğunu dile getirirken, bir başka yetkili söz konusu paketin “yüzyılda bir yapılacak” bir yatırım olduğunu aktardı.

Biden’ın, yardım paketinin uygulanabilmesi için ABD vergi sisteminin elden geçirilmesini önerdiği bildirildi. “Amerikan Aileleri Planı”, en yüksek marjinal vergi oranının yüzde 39,6’ya yükseltilmesi ve sermaye kazancı olarak bilinen 1 milyon dolardan fazla kazanan Amerikan vatandaşlarının vergilerinin ikiye katlanmasıyla finanse ediliyor.

Kaynak: Bloomberg

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img