- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBaşkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ilk telefon görüşmesi

Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında ilk telefon görüşmesi

- Advertisement -spot_img

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan ve Biden’ın bugün bir telefon görüşmesi yaptığı belirtilerek, “Biden, işbirliği alanlarının genişletilmesi ve anlaşmazlıkların etkili şekilde yönetilmesiyle yapıcı bir ilişki konusundaki ilgisini dile getirdi.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, “İki lider, haziran ayındaki NATO Zirvesi kapsamında, birçok ikili ve bölgesel konuyu görüşmek üzere ikili bir görüşme yapma konusunda mutabık kaldı.” ifadesi kullanıldı.

İletişim Başkanlığı’ndan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüşmesine dair Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama yapıldı. Açıklamaya göre Erdoğan ile Biden görüşmede, iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususunda mutabık kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’nün ABD’deki varlığı ve ABD’nin Suriye’de PKK/PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti.

Göreve geldikten sonra ilk

Söz konusu görüşme 20 Ocak 2021’de göreve gelen Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki ilk telefon görüşmesi olma özelliği taşıyor​​​​​​​.

Kaynak: Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img