- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMGeorge Floyd davasında karar açıklandı! Eski polis tüm suçlamalardan hüküm giydi

George Floyd davasında karar açıklandı! Eski polis tüm suçlamalardan hüküm giydi

- Advertisement -spot_img
George Floyd’un öldürülmesiyle ilgili davada eski polis Derek Chauvin, hakkındaki 3 suçlamanın tamamından suçlu bulundu. ABD’de polislerin çok nadiren ceza aldığı bu tarz olaylarda Chauvin’in geriye kalan hayatını cezaevinde geçireceği tahmin ediliyor.

Siyah Amerikalı George Floyd’un ölümüne dair eski polis memuru Derek Chauvin’in yargılandığı davada 12 kişilik jüri, yaklaşık 10 saat süren müzakereden sonra yerel saatle 16.10’da kararını açıkladı.

3 SUÇTAN HÜKÜM GİYDİ

Yargıç Peter Cahill tarafından okunan jürinin kararında Chauvin, kendisine yöneltilen 2 ve 3. dereceden cinayet ile 2. dereceden adam öldürme suçlamalarının tümünden suçlu bulundu. Kararın okunmasının ardından Chauvin’in hakkında kefalet kaldırıldı ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

HAYATI CEZAEVİNDE GEÇECEK

İkinci dereceden cinayetle suçlanan Chauvin, yalnızca bu suçtan 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmış oldu. Üçüncü derece cinayet ve ikinci derece adam öldürme, sırasıyla en fazla 25 yıl ve 10 yıl hapis cezasına tabi.

45 TANIK DİNLENDİ

29 Mart’tan beri devam eden davada toplam 45 tanık dinlenmiş, savcılık ve savunma makamlarını önceki gün kapanış konuşmalarını yapmıştı.

KARAR COŞKUYLA KARŞILANDI

Karar, Floyd’un öldürüdüğü Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde bulunan George Floyd Meydanı’nda toplanan kalabalık tarafından coşkuya karşılandı.

George Floyd davasında karar açıklandı Eski polis tüm suçlamalardan hüküm  giydi - Son Dakika Dünya


Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img