- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Başkanı Biden'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davet

ABD Başkanı Biden’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a davet

- Advertisement -spot_img
ABD Başkanı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı 22-23 Nisan’da çevrimiçi yapılacak İklim Zirvesi’ne davet etti. Erdoğan’la birlikte 40 devlet başkanının davet edildiği zirvede fosil yakıt kullanımı nedeniyle oluşan kirlilik ele alınacak.

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminden yetkililer, iklim değişikliğine ilişkin görüşmelere dair açıklama yaptı. Biden, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da olduğu 40 devlet başkanını İklim Zirvesi’ne davet etti.

AP ajansında yer alan habere göre yetkililer, Biden’ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin’i ve Çinli mevkidaşı Şi Cinping’i de görüşmelere katılmaya davet ettiği bilgisini verdi.

FOSİL YAKITLAR ELE ALINACAK

22 ile 23 Nisan tarihlerinde ABD öncülüğünde düzenlenecek olan görüşmelerde, fosil yakıt kullanımı nedeniyle oluşan kirliliği önlemeye yönelik küresel çabalar ele alınacak.

Bir yetkili, görüşmeler konusunda Washington’un kendi ortaklarının dışındaki tarafları kasten çağırdığını belirtti.

Yetkili, “Bu listede önde gelen aktörler var ve (bu davet) bazı önemli, çetin konuşmalarla alakalı. Bu konunun tüm dünya için ne kadar önemli olduğu göz önüne alarak, bu konuyu konuşmaya ve üst düzeylerde müzakere etmeye istekli olmamız gerekiyor” dedi.

BİDEN İKTİDARA GELİNCE ABD İKLİM ANLAŞMASINA GERİ DÖNMÜŞTÜ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Haziran 2017’de ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekileceğini duyurmuş, 4 Kasım 2019’da ise resmi olarak anlaşmadan ayrılmıştı. Biden’ın iktidara gelmesiyle Washington, anlaşmaya tekrar dahil olmuştu.

Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img