- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYAİlk uzay turistleri belli oldu: Yolculuk için 55 milyon dolar ödeyecekler

İlk uzay turistleri belli oldu: Yolculuk için 55 milyon dolar ödeyecekler

- Advertisement -spot_img

Axiom Space, 55 milyon dolar ödeyen 4 kişi ile, alçak dünya yörüngesindeki bir varış noktasına uçmak üzere, özel bir uzay yolculuğu düzenleyeceğini duyurdu.

‘Axiom Mission 1’ adı verilen bu ilk özel uzay yolculuğuna çıkacak isimler şöyle: Komutan olarak eski NASA astronotu ve Axiom başkan yardımcısı Michael López-Alegría, pilot olarak Amerikalı girişimci ve aktivist yatırımcı Larry Connor, Kanadalı yatırımcı ve hayırsever Mark Pathy, İsrail’den yatırımcı ve hayırsever Eytan Stibbe yer alıyor.

NASA’da rekor kıran 20 yıllık kariyerinde, dört kez uzaya uçan ve en son 2007’de ISS’yi ziyaret eden López-Alegría; hem sivil hem de ticari, insanlı uzay uçuşu görevini komuta eden ilk kişi olacak.

Connor ise, uzay uçuşu yıllıklarındaki ilk özel görev pilotu olacak. 71 yaşındaki Connor, ayrıca uzaya giden en yaşlı ikinci kişi olarak da tarihe geçecek.

Pathy, Kanada’nın uzaya giden 11. astronotu olacak.

İsrail Hava Kuvvetleri pilotu olan Stibbe de, İsrail’in uzaya giden ikinci kişisi olacak.

Bu 4 kişi, Axiom Space’de 15 hafta boyunca eğitim alacak. Bilet başına maliyet 55 milyon dolar olarak belirlendi. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda toplam 10 gün geçirecekler.

López-Alegría, “1920’lerde ve 30’larda ancak çok zengin insanlar uçabilirdi. Şimdi, insanlar doğum günü partilerine gitmek için uçağa biniyorlar. Yani bundan sonra, ticari insanlı uzay uçuşları da gerçekleşecek.” dedi.

Kaynak: SP

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img