- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYACOVID-19’un kökenini araştıracak bilim heyetinin Çin'e girişine izin verilmedi

COVID-19’un kökenini araştıracak bilim heyetinin Çin’e girişine izin verilmedi

- Advertisement -spot_img
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip koronavirüsün kökenini araştıracak uluslararası uzmanlardan oluşan bilim heyetinin Çin’e girişine izin verilmemesinden dolayı büyük hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Ghebreyesus, DSÖ’nün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle 2021’in ilk basın toplantısını düzenledi.

COVID-19’un kökeni araştırmak için bu hafta Çin’e gitmesi beklenen uluslararası bilim insanlarının durumuna ilişkin konuşan Ghebreyesus, “Bugün, Çinli yetkililerin Çin’e gidecek heyet için gerekli izinleri henüz tamamlamadığını öğrendik. Ekibin iki üyesinin (Çin’e) yolculuklarına çoktan başlamış olması ve diğerlerinin de son dakikada seyahat edememesi nedeniyle bu haber beni büyük hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Üst düzey Çinli yetkililerle temas halinde olduğunu aktaran Ghebreyesus, virüsün kökenini araştırma misyonunun DSÖ ve uluslararası heyet için öncelik olduğunu Çinli yetkililere bir kez daha açıkça ilettiğini belirtti.

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan ise vize sorununun DSÖ bilim heyetinin Çin’e girişine engel olduğunu söyledi.

Kaynak: AA
 

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img